Leveransebeskrivelse

skjul / vis

 

  • Leveransebeskrivelse pdf. –  det er fortsatt mulighet for å gjennomføre enkelte endringer på ikke solgte leiligheter.

AREALER

Se plantegninger for spesifisering av arealer. Sportsbod/balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert). Tegninger viser BRA og ikke P-rom eller S-rom. Noe avvik på arealer må påregnes pga endring vegger, sjakter mm.

YTTERVEGGER

Stående trekledning utvendig over terreng som malt 2 strøk. Utkraget del og inntrekte terrasser på plan 2 med fasadeplater. Det planlegges også spiler av tre i fasader mot fotballbane som støyabsorbent. Innvendig side av yttervegg i hovedsak som malt gips (leiligheter), delvis malt betong (trapperom/leilighetsskiller) og ubehandlet betong (garasjeanlegg). Bindingsverk i yttervegger som 48×198 og lektret på innvendig side med 48×48, isolert med 20+5cm isolasjon. Vegger kledd innvendig med et lag 13mm gipsplate med fuktsperre plassert mellom stav og utlektring. Utvendig kledd med gipsplater(gu), vindsperre, utlektring og 19mm kledningsbord.

ETASJESKILLERE

Etasjeskillere er i hovedsak som betongelementer (hulldekker). Oppforing og eikeparkett på alle gulv i leiligheter med unntak av vindfang, wc, vaskerom og bad som er med fliser. Himling i leiligheter plan 1 og plan 2 er flikksparklet og malte betongelementer (hulldekker). Himlinger på plan 3 er nedlektret med gips og deretter sparklet/strimlet/malt (slett hvit himling med i hovedsak innfelte spotter som belysning). Annen oppbygging på sportsboder og gulv felles trapperom (fliser). Himling felles trapperom malt. Himling garasjeanlegg som ubehandlet betong (hulldekker). Det må påregnes noen innkassinger mot himlinger som ikke fremgår av salgstegninger.

VEGGER

Lettvegger er av bindingsverk (stål eller tre) med 7-10cm isolasjon og 13mm standard gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Våtrom med delvis betong, gips og membranplater for flislegging. Betongvegger mellom leiligheter sparkles og males. Lydvegger av tre eller stål som dobbel vegg med 2 lag gips på begge sider. Noen sjakter og innkassinger må påregnes (fremgår ikke av salgstegninger).

TAKVERK

Flatt tak med isolasjon inklusiv fallbygging og yttertekke av folieduk (grå farge). Fall mot sluk og innvendige isolerte taknedløp. Takkonstruksjon vil være en kombinasjon av hulldekker og letttak (plan 3). Tak med terrasse over er med ekstra duk for beskyttelse, lekter og terrassebord («tremmegulv»). Generelt impregnerte terrassebord med bredde på 120mm. Tak over garasjeanlegg med uteareal i overkant med egen oppbygging der det delvis støpes (betong) som beskyttelse av isolasjon/folie.

VINDUER

Leveres med 2-lags super energispareglass. Alle vinduer med soldempende og støydempende glass. Vinduer på plan 3 med selvrensende glass. Vinduer er med trekarm, hvitmalte innvendig og med aluminiumsbeslag utvendig. Innvendige foringer og gerikt leveres hvitmalt. Enkelte vinduer med brannkrav som begrenser åpningsmulighet. Vindusfelt kan bli mindre (flere oppdelinger) enn det som foreløpig fremgår av tegninger og illustrasjoner (avklares i forbindelse med detaljprosjektering).

DØRER

Heve- skyvedør og balkongdører som fremgår av tegninger. Soldempende og støydempende glass tilsvarende vinduer. Innerdører leveres som hvite slette lettdører med hvitmalt karm og hvitmalt gerikt. Entredører som slett B30/db35 med kikkehull i malt utførelse. Ytterdører som tett og i malt utførelse. Farge på entredører og ytterdører avklares i forbindelse med detaljprosjektering. Sportsboder med standard boddører i malt utførelse. Ståldører til trapperom fra garasjeanlegg. Systemnøkkel for ytterdør, entredør, boddør og postkasse med 3 stk nøkler til hver leilighet. Dørpumpe på entredører felles trapperom, ytterdør felles trapperom og dører fra garasjeanlegg til trapperom. Porttelefon med kamera (fargeskjerm i leilighet) på ytterdør felles trapperom og elektrisk sluttstykke (åpnes fra leilighet). Generelt standard låsekasse og blank vrider på dører.

GULV

Generelt standard eikeparkett i alle rom utenom våtrom og vf (gulv med fliser). Leiligheter på plan 3 med 1-stavs eikeparkett. Bad med fliser 10x10cm i sort farge, varmekabel inkl termostat og med lokalt fall til sluk. Bad på plan 3 med mosaikk fliser 5×5 cm grå. Leiligheter med vaskerom eller eget wc har grå fliser 10×10 cm inkl sokkelflis. Vf med mørke grå fliser 30x30cm. Vf på plan 3 med fliser 60x60cm. Eventuelt eget wc uten sluk/fall på gulv. Varmekabel i gulv med fliser inkl el termostat. Fliser på gulv i felles trapperom/trapper (størrelse/farge ikke avklart ennå). Gulv i garasjeanlegg og sportsboder som ubehandlet betong med en grov overflate.

TRAPP

Trapper i hovedsak av betong med fliselagt inntrinn. Markert start og stopp i felles trapper. Eventuelle ståltrapper med støpte trinn og fliselagte inntrinn. Eventuelle interne trapper som hvitmalt tre. Delvis akustikkplater i felles trapperom (for å redusere akustikk). LED belysning i felles trapperom, rekkverk med stålspiler eller glass, alu eller stål håndlist og malte overflater.

LISTVERK

Alle gulv (unntatt våtrom med fliser) listes med lakkert gulvlist av eik. Dører og vinduer med hvitmalt gerikt med synlig innfesting. Taklist som hvitmalt skygge med synlig innfesting. Sportsboder og garasjeanlegg med en enkel utførelse og uten listverk. Listverk på plan 3 sparkles og males etter montering for skjult innfesting.

MALERARBEID

Alle innvendige gipsvegger og himlinger (unntatt våtrom) behandles med sparkling og 2 strøk maling i hvit farge (slett overflate). Betongvegger og himlinger flikksparkles/helsparkles og males 2 strøk i hvit farge. Felles trapperom males vegger/himlinger 2 strøk i hvit farge. Dører inkl karm er generelt hvitmalt fra fabrikk.

FLISEARBEID

Legging av fliser på gulv bad som 10x10cm i sort farge. Legging av fliser på vegger bad som 20x50cm hvit. Smøremembran på gulv og vegger våtsoner (våtrom). På plan 3 så legges det mosaikk 5x5cm på gulv bad og 60x60cm lys grå fliser på vegger bad. Mørk grå fliser 30x30cm på vindfang. I plan 3 så legges det 60x60cm i vindfang. Eventuelt wc med fliser 10x10cm grå (uten membran eller sokkelflis). Eventuelt vaskerom med fliser 10x10cm grå med sokkelflis og membran gulv. Alt flisearbeid utføres på byggeplassen så det vil være mulig å endre type fliser dersom dette er ønskelig (mot tillegg). Eventuelle endringer som ønskes må meldes til salgsansvarlig så snart som mulig.

SANITÆR INSTALLASJON

Generelt ett-greps design batterier på alle servanter, kjøkken og dusj. Kjøkkenbatteri med uttrekk og med uttak for oppvaskmaskin. Tilkobling oppvaskmaskin. Lekkasjesikring kjøkken som stenger vann (plasseres i vannskap eller kjøkkenbenk). Vann og avløp til vaskemaskin. Varmtvannstank plasseres i kjøkkenbenk eller bod/vaskerom. Vannrør som rør-i-rør vannskadesikkert opplegg inkl vannskap i leiligheter. Støysvake avløpsrør og taknedløp som kasses inn (sjakt). Toalett som Geberit Monolith med hvitt glass og selvdempende lokk. Dusjvegger er i utgangspunktet rette innfellbare dusjvegger. Dusjvegger vil ikke være 100% tett mot gulv. Dusjsøyle med batteri, dusjhode og garnityr.

På noen bad leveres det skyvedørsgarderobe med speil mellom bad og vaskerom (vaskemasking/varmtvannstank). Som tillegg kan det også leveres frostet glassdør/vegg i front av vaskemaskin/tørketrommel.

Utvendig frostfri tappekran, totalt 4 stk som fordeles på fasader for bruk til vanning plen, reingjøre fellesareal osv. Brannslanger etter krav i forbindelse med brannprosjektering. Uttak for vann i garasjeanlegg for vasking av biler og for spyling av garasjeanlegget.

Varmepumpe luft/vann og vannbåren varme i alle leilighet (radiatorer), med unntak av vf, bod, soverom, vaskerom og bad. Gulv med fliser har varmekabel i gulv. Soverom med varmepanel.

Innvendig sprinkel av bygget hvor sprinkelsentral plasseres på teknisk rom i garasjeanlegget.

ELEKTRO INSTALLASJON

Generelt komplett elektrisk installasjon med skap i hver leilighet, doble stikkontakter, brytere og lysarmatur for generell belysning. Elko pluss stikkontakter og brytere (pent design). LED spottskinne med dimmere i gang, stue, kjøkken og soverom. LED spotter under overskap kjøkken med dimmer. I tillegg stikk over kjøkkenbenk. Standard lysbeslag bod og vaskerom som 2x9w alu/børstet stål. Varmekabel i gulv baderom og vf med el termostat (gulv med fliser). Varmepanel på soverom primært under vindu (så fremst ikke radiator). Utvendig LED fasadebelysning på vegg (opp/nedlys) utenfor inngangsdør og balkongdør, styrt over felles sensor for å få lik belysning på bebyggelsen. Ved tak over inngang så legges det i utgangspunktet innfelte LED spotter i himling. El installasjon er i hovedsak som skjult installasjon, men på kompakte betongvegger mellom leiligheter og trapperom, så kan det forekomme åpen installasjon (dem kan fores ut og kles med gips som tillegg).

Eget svakstrømskap i leiligheter for Internett/Kabel-TV som har plass for modem/router inkl 4-punkt stikk. Svakstrømskap plasseres i forbindelse med el inntaksskap. Røropplegg og kabel for Internett/Kabel-TV. Canal Digital leverer Kabel-TV/Internett til alle leiligheter med 1 punkt per leilighet (stue).

På plan 3 planlegges innfelte LED spotter i alle rom med dimmere, utenom bod, eventuelt vaskerom og fellesarealer (antall spotter fremgår av egen tegning). Dersom innfelte spotter ikke er mulig pga detaljprosjektering (brann/lyd) så erstattes disse av LED spottskinner.

Fellesanlegg med strømskap som plasseres i felles bod garasjeanlegg med automatsikringer osv. LED belysning felles trapperom som styres av sensor. Stikk i garasjeanlegg for ladding av 10% el-biler som er låsbar og med undermåler (går på felles strøm og forbruk faktureres fra sameiet). Belysning garasjeanlegg og sportsboder med standard armaturer som styres med bevegelses sensor. Oppvarming felles trapperom med varmepanel eller varmekabel med el termostat. Stikk felles ganger/trapperom. Porttelefon med kamera på felles inngangsdører, dvs leiligheter kan åpne ytterdør fra egen leilighet. Garasjeport med el motor, 1 stk fjernkontroller til hver leilighet og kodetastatur. LED spotter nedkjøringsrampe til garasjeanlegget. Varme i nedkjøringsrampe til garasjeanlegget inkl sensor (tineanlegg). Varme i utvendige gangstier internt mellom ny bebyggelse etter egen plan inkl sensor (tineanlegg).

KJØKKEN-, BAD OG GARDEROBEINNREDNING

Kjøkkeninnredningen: Leveres som HTH, Drømmekjøkkenet eller tilsvarende. Rette stålhåndtak. 40mm benkplate i laminat. Oppvaskbenken med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Integrerte hvitevarer er medtatt av god kvalitet/kjent merkevare som oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr og koketopp (induksjon). Tegning på kjøkken kan fremlegges på forespørsel.

Baderomsinnredning; Baderomsinnredning med 2 skuffer i hvit farge fra Vikingbad eller tilsvarende med bredde på 60cm, 80cm eller 120cm. Helstøpt servant med 1 stk vask og speilskap med lys/stikk. Standard hvit enkel smal innredning på eventuelt wc. Ikke medtatt innredning på leiligheter med eget vaskerom.

VENTILASJON

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i alle leiligheter. Aggregat plasseres i bod/vaskerom, eller som en egen modul over ventilator på kjøkken. Noe innkassing ved himling må påregnes i forbindelse med ventilasjon.

Eget ventilasjonsanlegg i felles garasjeanlegg.

HEIS

Det monteres heiser med god størrelse slik dem fremgår av tegninger i henhold til TEK 10 (båreheis). Ikke alle leiligheter har tilgang til heis, men svarer uansett for felleskostnad i forbindelse med drift av disse. God kvalitet på heiser med mørkt sklisikkert belegg på gulv og delvis speil på vegger innvendig i heisstolen. I forbindelse med innflytting så må heis beskyttes særskilt for å unngå skader.

CANAL DIGITAL

Det er inngått avtale med Canal Digital om å levere Kabel-TV og internett til alle leiligheter. Uttak for Kabel-TV på stue med tilhørende stikk. Eget svakstrømskap for installasjon i leilighet. På vegne av sameiet så er det inngått avtale med 5 års bindingstid (Canal Digital).

PIPE/ILDSTED

Leiligheter i 3 etg leveres med stålpipe type Jøtul eller tilsvarende som går over tak. Ildsted med glass på 3 sider (type Scan 58-5 eller tilsvarende) og glassplate mot gulv er inkludert i leveransen.

Det er i utgangspunktet ikke mulig for leiligheter i 1 etg eller 2 etg å ha ildsted/pipe.

BRANNVERNEUTSTYR

Til hver leilighet leveres 1 stk 6 kg pulverapparat (monteres av kjøper). Felles brannvarslingsanlegg, nød- og ledelys i felles trapperom og innvendig sprinkling av leiligheter. Eventuelle rømningsstiger, brannslanger og røykventilering av felles trapperom avklares i forbindelse med detaljprosjektering.

BALKONGER/TERRASSER

Bygges etter plan- og fasadetegninger. Generelt impregnert terrassebord som 28x120mm, unntatt terrasser på plan 3 som leveres med Bambus terrassebord. Møbler og beplanting på balkonger er ikke medtatt.

GARASJEANLEGG / SPORTSBODER

Felles garasjeanlegg med faste parkeringsplasser til leiligheter og sportsboder. Parkeringsplasser skiltes med nummer og med avgrensning på gulvet (males). Gjesteparkering i garasjeanlegget skiltes særskilt med tidsbegrensning. Betongelementer (ubehandlet) i yttervegger, himling og felles trapperom.

Felles smørebod, plass for vask av bil og dekkskift, samt verktøy for småreparasjoner.

Det vil være avsatt plass til 2 sykkelparkeringer per leilighet i felles anlegg.

Videoovervåkning (opptak) av garasjeanlegget for å forebygge hærverk/skader.

Stikk for 10% el-biler i garasjeanlegget med lås og undermåler på felles strøm, slik at sameiet kan fakturere forbruk av strøm til bruker.

Sportsboder til alle leiligheter vil være i garasjeanlegget. I forbindelse med detaljprosjektering og deretter seksjonering så bestemmes fordeling av sportsboder (samleseksjon eller oppdelt).

Enkel kvalitet på sportsboder med dør og vegger med delvis åpning i underkant/overkant av både vegger og dører. Ubehandlet betong yttervegger, himling og gulv. Låsing med systemnøkkel. Felles belysning med standard armaturer som styres av bevegelsessensor. Det er ikke planlagt stikk i sportsboder siden forbruk vil være vanskelig å måle/fordele rettferdig.

Tidligere kjøpere av leiligheter i Brinksvingen og nye leiligheter som renoveres/bygges i feltet er forpliktet til å kjøpe parkeringsplass i nytt garasjeanlegg (fremtidig tinglyst bruksrett). I forbindelse med kjøp av garasjeplass så vil dem også være ansvarlig for andel kostnad på drift og vedlikehold av garasjeanlegget.

VELFORENING

Kjøpere plikter å være medlem i Karisvingen Velforening og betaler pt kr. 100,- per leilighet per måned i andel (foreløpig budsjett og vil være faktiske kostnader). Alle boliger i Brinksvingen (tidligere eiendom til UNN) er pliktig til å være medlem i Velforeninga, der hvert felt har 1 representant.

Velforening drifter vedlikehold og drift av fellesareal inkl parkering, belysning og snøbrøyting.

Fremtidige fellesarealer i feltet med veier osv blir et sameie der alle leiligheter eier en andel, og så driftes arealet av Velforening osv. Fotballbane og lekeplass over garasjeanlegg vil de andre boligene i feltet ha bruksrett til.

SAMEIET

Det utarbeides standard vedtekter til sameiet vedrørende bruk av uteareal og fordeling av fellesutgifter som forsikring osv. Disse kan eventuelt endres eller utvides etter kjøp av leiligheter når sameiet blir stiftet.

FORRETNINGSFØRSEL

Det er på vegne av sameiet inngått avtale med Bonord om forretningsførsel. Dette medfører at dem sender ut faktura på felleskostnader. Bonord er også forretningsfører for de andre sameiene i feltet som vi har etablert og for velforeninga.

TEKNISK FORSKRIFT

Arbeidet følger nyeste teknisk forskrift, dvs TEK10.

VASKING

Det ryddes innvendig og utvendig for byggavfall. Innvendig foretas enkel byggvask før overlevering og ettervask av leiligheter og fellesareal må påregnes utført av kjøpere i forbindelse med innflytting.

TAKHØYDER

Leiligheter er planlagt med svært god takhøyde på ca 260cm. Takhøyde kan avvike fra dette i hele eller deler av leiligheten uten at dette kompenseres og det må i tillegg påregnes lokale nedforinger og innkassinger.

UTEAREAL

Offentlig vei frem til parkeringsplass og denne oppgraderes med fortau osv frem til kryss mot Gitta Jønssons veg i forbindelse med ny reguleringsplan.

Nye låsbare postkasser som monteres i forbindelse med nedkjøring til garasjeanlegg med systemnøkkel.

Søppelhåndtering som Underground fra Remiks som plasseres mot vest. Betongbunkers som har automat for innkast av sortert avfall over terreng (styres av brikke).

Fotballbane med kunstgress og mål, sandvolleyballbane, husker, benker på felles friområde og lekeplass. Bruken av areal styres av Velforeninga. Lekeplass i feltet oppgraderes.

Skilting av området, gjesteparkering, nummerskilt ved inngang, veinavn, søppelhåndtering og felles friområde/lekeplass.

Internveier grøftes i feltet er utbedret for å sikre god drenering. Det er gravd for nytt opplegg til belysning og nye lysmaster for opplysning av internveier og uteareal. Internveier stenges fysisk for gjennomkjøring med bom for å unngå biltrafikk i feltet (kun sti som forbindelse).

Vegetasjon vest for Brinkvegen 26-44 og Brinkvegen 10-24 er tynnet betydelig og kun store bjørketrær er beholdt for å åpne opp for utsikt. Det er også etablert felles bålplass og benker/bord/stoler i terreng som produseres av trær som felles i dette området.

Det planlegges oppføring av 7-12 stk nye boliger på ubebygd eiendom mot nord (gnr 118 og bnr 1590/1606). Renovering av Karisvingen 8-22 pågår samtidig med at det bygges en ny etasje på dette bygget. Alle eksisterende og nye boliger i feltet planlegges med parkering i felles garasjeanlegg.

Opparbeidelse av uteareal kan bli utsatt til påfølgende vår/sommer dersom årstid krever dette, uten at dette gir grunnlag for tilbakeholdelse av kjøpesum.

ENERGIMERKING

Leilighetene kvalifiserer i hovedsak til energimerke C etter foreløpige beregninger

TOLERANSER

Utførelse av nye vegger etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen etter ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner), uten at dette er en reklamasjon. Typisk så vil det mest sannsynlig sprekke opp noe mellom betongvegger og en gipshimling siden dette er to forskjellige materialer (noe som ikke er en reklamasjon) og for å unngå dette så burde det helst listes i overgangen.

ENDRINGER

Kjøpere har mulighet til å bestille endringer på leveranse, men dette er i hovedsak begrenset til overflater og innredninger siden konstruksjon og tekniske føringer er fastsatt.

Ved endringer så vil det komme et endringsgebyr på kr. 10.000,- for administrering av dette opp mot entreprenører/håndverkere.

Eventuelle endringer på tegninger avtales direkte med arkitekt hvor kjøpere betaler for ekstra kostnad. Det vil også være direkte avtale med leverandør dersom en ønsker å endre på kjøkkeninnredning eller elektro installasjon, hvor kjøpere blir fakturert direkte fra leverandøren.

Ved spesielle ønsker så bes kjøpere kontakte salgsansvarlig så snart som mulig, slik at ikke fremdrift med prosjektering/planlegger medfører at det er for seint å gjennomføre endringer.

GENERELT

Det er beregnet ca 18 måneder byggetid fra oppstart i tomta. Kjøpere varsles ca 6 måneder før ferdigstillelse med en konkret dato for overtakelse.

Leiligheter selges via Bustadoppføringsloven med garantistillelse.

I forbindelse med reguleringsplan for prosjektet så var det opprinnelig ikke planlagt heis til leiligheter, og omprosjektering av dette har medført et mindre avvik som vil bli omsøkt til kommunen (dispensasjon), noe vi må ta forbehold om endelig godkjenning på.

Ved ønske om montering av utvendige solavskjerming så må dette avklares med arkitekt i forhold til utførelse og farger, slik at det blir en ensartet utførelse på bygget.

Utbygger og totalentreprenør forholder seg retten til å foreta forandringer i materialvalg, valg av leverandører og konstruksjon, forutsatt at opprinnelig funksjon og kvalitet overholdes.

Det må påregnes mindre endringer i forhold til tegninger som er utarbeidet i forbindelse med salg.

Ved overlevering så leveres det minnepenn med FDV som viser produkter som er benyttet i forbindelse med bygging av prosjektet.

 

Utbygger: Brinksvingen AS

Totalentreprenør: TotalRenovering as

Tromsø 30.03.2015

TotalRenovering as